Publicat de: silvanuca | 16/06/2008

Băieți în fuste cu voi.

„Să ardem sutienele!“ – strigau în anii ’60 feministele care identificau acest obiect ca ilustrând inferioritatea faţă de bărbaţi. În acele vremuri, femeile voiau să poarte pantaloni pentru a sublinia egalitatea lor cu domnii. Acum, timpurile s-au schimbat şi ei sunt cei care vor să iasă în stradă şi să ardă una dintre piesele vestimentare ce le este caracteristică – pantalonii.
Din ce în ce mai mulţi reprezentanţi ai sexului tare, în special francezi, militează pentru „eliberarea“ garderobei masculine de pantaloni, în special din motive de ordin practic. „De-a lungul secolelor, bărbaţii s-au îmbrăcat mereu în fuste, chiar şi în Occident“, a precizat Dominique Moreau, fondatorul şi preşedintele Asociaţiei „Bărbaţi în fustă“.
El subliniază faptul că există numeroase discuţii despre acest obiect vestimentar pe formurile unor site-uri precum c-tendance.com sau jupeskirt.eu, unde domnii îşi exprimă dorinţa de a renunţa la purtarea pantalonilor. Cu toţii îşi doresc îmbogăţirea garderobei atât de limitată faţă de cea feminină şi „cer“ drepturi egale cu cele ale femeilor care poartă pantaloni de 50 de ani. „Pentru emanciparea masculină, revendicăm dreptul de a dispune pe deplin de propriul corp aşa au făcut femeile atunci când au început să poarte pantaloni. Nu vrem să fim consideraţi circari, exhibiţionişti sau ca având probleme legate de orientarea sexuală“, a precizat Moreau.

Occidentalii, neobişnuiţi cu imaginea bărbatului în fustă

Fondatorul Asociaţiei „Bărbaţi în fustă“ a atras atenţia asupra faptului că în lume există milioane de oameni care poartă fuste sau rochii, însă a subliniat faptul că occidentalii nu sunt obişnuiţi şi nici pregătiţi pentru o astfel de schimbare. „Sarongul în sudul Asiei, paero în Polinezia sau djellaba în Africa. Toate acestea sunt piese vestimentare care sunt purtate şi de bărbaţi în zonele respective.
Fustele sunt mult mai comode decât pantalonii, mai largi şi nu presează zonele intime, deci sunt adecvate fizionomiei masculine“, a declarat Jerome Salome, care în anul 2005 a înfiinţat site-ul i-hej.com, ce a dat numele asociaţiei lui Moreau, şi site-ul jupeskirt.ue în 2007, care are ca scop minimalizarea prejudecăţilor în ceea ce-i priveşte pe bărbaţii în fustă, dar şi promovarea stiliştilor şi a vânzătorilor de fuste pentru domni.
Găsirea în comerţ de fuste dedicate bărbaţilor este destul de dificilă, cu excepţia câtorva modele extrem de scumpe semnate Agnes B. sau Jean-Paul Gaultier, cel care se numără printre primii bărbaţi care au purtat fustă. De asemenea, amatorii mai au posibilitatea de a găsi pe internet câteva modele de fustă special concepute pentru ei. „La fel ca şi în cazul celor pentru femei, fusta masculină se adaptează în funcţie de anotimp, modă şi situaţie. Mai lungi pentru iarnă, purtate în combinaţie cu colanţi şi cizme, sau deasupra genunchiului pentru primăvară şi vară“, a mai spus Moreau.

Articol apărut în Gazeta de Sud 28 mai 2008

Reclame

Responses

 1. Baieti, in fuste cu voi!

 2. ´:)) Ai încercat să porți fustă?

 3. haide bre
  fii şi matale serioasă
  ce sexos aş fi cu mărarul la vedere

 4. micu`TZU nu stiu cat de sexos ai fi. Am interzis remember? :))

 5. foarte tare. abia astept. in conditiile climatice actuale, astfel de toale sunt f bune. oare de tampiti se imbraca arabii cu cearceafurile alea? cand is 35 de grade, ai vrea sa-ti dai si 2 straturi de piele de pe tine…
  e cam nasol sa n-ai nimic pe sub cearceaf…te apuca o erectie cand iti e lumea mai draga si te faci de cacat. intr-un fel. ca daca te numesti terente, poate ai de castigat! 😀

 6. Magus nu zice nimeni sa nu pui nimic sub cearceaf :))
  Si poti fi in avantaj si daca nu te cheama terente 😀 depinde cu cine te conversezi in momentul respectiv.

 7. Am vorbit cu cateva tipe si toate mi-au spus acelasi lucru – barbatii in fusta sunt foarte sexi si nu ar rata o ocazie de ai vedea in actiune. ( se refereau la scotienii in kilt )

 8. in Romania nu am vazut, dar in Madrid, in special pe la concerte sau in discoteci elektro-goth sunt o multime de tipi in fusta, corset si plasa… dar de aici si pna ca aceasta sa ajunga un obiect normal din vetimentatia barbatului mai este foarte mult, eu unul nu as purta asa ceva nici mort.

 9. leprosy nu frecventez concertele electro-goth. Prefer locurile gen Dubliners (Sol). Si nu stiu de ce dar nici combinatia fusta-corset nu o vad pe un baiat :))) Desigur daca respectivul apartine unui anumit cartier de pe aici…. :)))

 10. nu, nu vorbesc de cei care tin de respectivul cartier, desi unii ar putea fi…

 11. Atunci combinația este cam freaky.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: