Publicat de: silvanuca | 23/08/2008

Trec anii

Ce înseamnă un an? Dar doi? Zece? Douăzeci? Cincizeci sau mai mult? Depinde din ce perspectivă privești. Dacă ai zece ani și păpușile încă îți mai ocupă timpul cincizeci ți se pare o cifră mare, imensă, e vârsta bunicii care te priveste drăgăstos din scaunul ei de langa sobă.

Dar dacă esti bunica? „ei mamă…eu la vârsta voastră”
Cât e mult? Cât e puțin? Totul e relativ și fiecare are doar propria perspectiva la care să se raporteze. Cum o fi oare sa numeri cincizeci de ani de când ai decis că ea e cea pe care vrei să o ai alături în fiecare zi? Cu câtă plăcere îți aduci aminte de ziua în care i-ai spus DA? Au trecut anii și totuși parcă a fost ieri. Dar nu nu a fost ieri. Uite cât de mari sunt. Acum merg la facultate, în curând vor fii și ei oameni la casa lor. Și cat de mici au fost. Dar dacă nepoții au crescut nu se poate să fi fost ieri. Și totuși…așa pare

Acum când traim totul în viteză parcă nu mai avem timp să iubim. Sunt altele mai importante. Am ședință la birou, seful ma presează cu proiectul ala nou, trebuie să câștig mai mulți bani, vreau un concediu în străinătate, o mașină nouă, din nou șeful… alt proiect mai urgent ca primul… clar și azi dorm la birou.

Unde mai suntem noi în toate astea? Când ne mai oprim să observăm trandafirul ăla parfumat din grădină, sa ne ținem perechea de mână și să ne plimbăm prin ploaie?

Vrem sa punem totul pe fastforward, să trăim la intensitate maximă într-un timp minim. Și pentru că nu reușim apar frustrările. Ar trebui să ne oprim și să ne uităm în jur. Oare ei cum au reușit? Da ei, părinții și bunicii noștri care an de an mai adaugă o mărgea la șiragul căsniciei.

La mulți ani tușică! La multi ani unchiule! Să fiți la fel de fericiți și în următorii 50 de ani.

Reclame

Responses

  1. minunate ganduri si multumim ca ni le impartasesti ca sa ne aducem aminte ce e important in viata. 🙂

  2. Multumesc Silvana in numele parintilor mei carora le voi transmite gandurile tale. Am recunoscut buchetul si iti multumesc si eu pentru ca te-ai gandit la ei.

  3. elena gândurile au fost inspirate de destinatari și nu numai. așa că eu trebuie să le mulțumesc lor.

  4. Carmen, este un cadou mic pentru un eveniment mare 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: