Publicat de: silvanuca | 18/01/2009

Toledo

Ieri am fost în excursie. Până în Toledo. Orașul este extraordinar, străzi micuțe, clădiri vechi dar bine conservate. Un lucru îți atrage atenția de la început: lipsa oamenilor pe străzi. Dacă te depărtezi un pic e centru străzile devin pustii și o liniște apasătoare te duce cu gândul la un oraș fantomă.
La centrul de informare turistică din piața centrală vi se dă o hartă si explicații în legătură cu monumentele care pot fi vizitate.
Tot din piața centrala pleacă un trenuleț turistic ( ceva in genul trenulețelor electrice ). Turul este prin afara zidurilor cetății, se pot vedea toate porțile si podurile de acces în oraș. Eu vă recomand să mergeți seara cu trenulețul pentru că panorama este extraordinara. Tot orașul este scăldat de lumini. Prețul unei călătorii este 4.2 euro.
Orașul este faimos pentru două lucruri: faptul că aici au trăit musulmani, evrei și creștini ( și încă mai trăiesc ) și marțipanul.
Se pot vizita moschee, sinagogi și biserici catolice sau mănăstiri și la fiecare colț de stradă este căte un magazin cu marțipan. Este destul de scump dar se presupune a fii cel mai bun.
Altă chestie pe care o poți cumpara la orice colt de stradă sunt săbii, pumnale și armuri de cavaler. La un preț modic de vre-o 5000 euro vei da pe spate orice gagică dacă apari la întîlnire cu o armură nouă și lucioasă. Incă 1000 – 2000 de euro și ai și sabie și scut. Mai lipsește calul alb și e gata prințul.

În muzeul Santa Cruz pe lângă colectiile expuse, în fiecare sală este pus un LCD la care te poți juca. Sunt jocuri cu întrebari din expoziția recent vizitată și sunt detul de haioase. De exemplu în sala cu haine și tesături jocul constă în a raspunde cat mai corect la întrebări pentru a-ți lăsa adversarul în fundul gol.

Poze aici

Reclame

Responses

  1. Foarte mişto locuri. Seamănă cu Spania un pic. :)))))))

  2. La naiba! Știam eu că imi aduce aminte de ceva :))


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: