Publicat de: silvanuca | 31/01/2009

La noi nu e criză!

În Spania nu a fost și nici nu va fîî criză financiară în viitorul apropiat. Poa´ să zică Zapatero, să se agite guvernul că omu dă rând nu are treabă cu criza.

Unele magazine se închid, fabricile trimit muncitorii acasă, emigranții pleacă cu coada între picioare de unde au venit. Dar în Spania nu e criză!

În Spania lumea cumpără biscuiți. Da biscuiți! Îna propiere de Plaza Mayor s-a deschis azi o biscuitarie-ciocolaterie cu produse franțuzești. La prețuri ce Champs-Élysées. Ambalate în pungulițe colorate, sau în cutiuțe de tablă pictată bunătățile zaharicoase stăteau cuminți pe raft așteptând ca mânuțe pofticioase să le îndese în gură.

Biscuiții avau prețul modic de 3.95 euro/100g. Caramelele ceva mai scumpe 4.95/100g. Cutiile (goale) de la 4 euro bucata. La casă o doamnă cu soțu din dotare platesc 85.95 euro. PE BISCUIȚI!!! Tule mama lor de biscuiți că tot în gură îi bagi și tot pe cur ies. Cum pana mea să dai 90 de euro pe biscuiți?!?!?!

Asta în condițiile în care o cutie de biscuiți asortați de 750 de grame costa vre-o 3 euro la El Corte Ingles ( ăl mai de fițe supermarket de aici ) și dacă ești fițos rău iei cutiuțe sclipicioase cu biscuiți de la Franța cu maxim 8 euro.

Totuși lăsând la o parte aceste detalii, trebuie să recunosc că magazinul are un farmec aparte, un șarm tipic parizian.

Reclame

Responses

  1. Când am trecut pe lângă magazin, mi s-a părut că nu-l văzusem înainte. Dar fiind proaspăt deschis, fireşte că nu-l cunosc.

  2. am senzatia ca aia de-au dat 90 de euro pe biscuiti nu erau nici someri, nici imigranti. fitosi gasesti peste tot, chiar si in cea mai neagra criza…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: